diensten

over ons

#21 Nog 70 nachtjes slapen… of laat medewerkers nù voor je kiezen!

Nog 70 nachtjes slapen en dan mogen we weer naar de stembus. Voor veel politici worden dat onrustige nachten, waarschijnlijk ook kort, want het politieke landschap gaat net als het Binnenhof op de schop.

De vervroegde verkiezingen lijken nu al genoeg drama op te leveren voor een film of een tv-serie. Dagelijks lezen we in de media over uittreders, toetreders, ruziemakers, idealisten en opportunisten. William Shakespeare zou er wel raad mee weten. Een Koningsdrama in de polder. Hoewel het vooralsnog meer weg heeft van een klucht.

Ik moet ook denken aan een tv-serie die al is gemaakt, het jaar van Fortuyn, vorig door de Volkskrant uitgeroepen tot de beste serie van 2022. En terecht, we krijgen een kijkje achter de schermen van een partij die zo snel groeit dat ze van gekkigheid niet weten waar ze de kandidaten vandaan moeten halen. De gevestigde politieke orde is in rep en roer en het einde is helaas zoals Shakespeare zijn tragedies schreef; het doek valt na  ‘murder, most horrid’.

Ga kijken als je het nog niet hebt gezien, Jeroen Spitzenberger is een weergaloze Pim Fortuyn en Ramsey Nasr is nog weergalozer als Ad Melkert. Via NPO-Plus kun je alle afleveringen achter elkaar kijken.

Op weg naar 22 november 2023: je kunt achterover hangen en verlekkerd toekijken hoe ze elkaar in de politieke arena te lijf gaan. Je kunt het ook als een kans zien.

Een kans om de politieke hangijzers te vertalen naar je eigen werkvloer. Hoe doen wij het zelf? Wat kunnen we verbeteren? Nemen wij onze verantwoording serieus genoeg, want we willen met onze organisatie midden in de samenleving staan met een vinger aan de pols van de tijdsgeest.

Waarom je dat moet doen?

Je wilt dat nieuwe medewerkers voor je gaan kiezen. En je wilt dat je huidige medewerkers voor jou blijven kiezen, want de krapte in de arbeidsmarkt houdt aan.

Die gedachte hebben we vertaald naar een concept  waarin organisaties politieke hangijzers vertalen naar de werkvloer. Ik geef een paar voorbeelden: 

Migratie –> is er voldoende instroom onder je medewerkers?

Diversiteit–> Hoe divers is jouw organisatie? Krijgt iedereen gelijke kansen? Is er voldoende aandacht voor Lhbtiq+

Gezondheid –> hoe houd je met elkaar het bedrijf gezond? Hoe zorg je voor duurzame inzetbaarheid

Klimaat –> is je organisatie duurzaam genoeg?

Werken –> op kantoor / thuis, hoe houd je verbinding? 

Inspraak –> is het tijd voor een wekelijks vragenuurtje?

Ons concept: laat in een Online TV programma zien waar jouw organisatie voor staat. Dat kan en talkshow zijn, maar ook een spelshow of een kies-quiz. Je kiest de vorm die bij jouw organisatie past. 

Samen schrijven we het script van jouw programma en we nemen het op in een nieuwe studio, midden in het land, ingericht voor Online TV met ervaren professionals achter de knoppen.

Zie jij als een kans om te laten zien waarom medewerkers juist in deze tijd voor jou moeten kiezen? Stuur me dan snel een mail, want 22 november komt snel naderbij. Mail naar: henkjan@broadcastyourbusiness.nl

Hollywood in je mail