Animatiefilm

bekijk de video

getekende animatie film, explanimation

Wil je een animatie film laten maken? Wij helpen je graag! We maken animatiefilms met verschillende technieken; getekende animaties, motion graphics, stop motion (geanimeerde foto’s) en 3D animatie, afgestemd op een specifiek publiek. Dat kunnen klanten zijn, prospects, maar ook medewerkers. Ze moeten gaan kijken en blijven kijken. Dat bereiken we met onze drie staps-methode: Story > Channel > Animatie

1. Story

Een animatie film laten maken begint met storytelling. Wij helpen je om tot een eigen, onderscheidend verhaal te komen. Over je product, dienst, merk of organisatie. Dat is het verhaal waar je publiek op aanhaakt, het is vaak de reden waarom klanten voor je kiezen. Dat verhaal is de basis en vertalen we naar een scenario, waar jouw publiek door wordt getriggerd. Of zoals regisseur Alfred Hitchcock het zei: “To make a great film you need three things – the script, the script, and the script.”

Voorbeeld getekende animatie

Voor de ‘Jouw extravoordeelkaart’ heeft Kruidvat in België door ons een animatie film laten maken. De opsomming van voordelen wordt door de speelse illustraties nog aantrekkelijker.

Voorbeeld van een getekende animatie

2. Channel

Stap twee in het maken van een animatie film is onderzoeken welke ‘channels’ jouw publiek gebruikt, zoals you tube, vimeo of facebook. Daar maken we contact met ze en houden rekening met de instellingen van dat channel. Bijvoorbeeld: Facebook speelt animaties automatisch en zonder geluid af als de video 25% in beeld is. Wil je een animatie laten maken voor medewerkers en zet je die op intranet, dan houden we rekening met de instellingen van dat medium. De keuze van het channel bepaalt mede hoe je het verhaal visualiseert.

Voorbeeld motion graphics animatie

Hieronder vind je een voorbeeld van een motion graphic animatie. Sanoma Media heeft Broadcast your Business gevraagd een animatie film te maken ter promotie van het magazine ‘Roots’. Uiteindelijk hebben wij een TV-commercial gemaakt die ook online is ingezet.

Voorbeeld van een motion graphic animatie

3. Animatie

Stap drie is het maken van een animatie film. Daarbij is ons uitgangspunt: mensen denken in beelden. Ons brein neemt visuele informatie 60.000 keer sneller op dan tekst. 90% van wat onze hersenen verwerken, is beeldmateriaal. Daarom vertalen we het scenario van jouw animatie film eerst naar een storyboard. Je ziet hoe jouw verhaal tot ‘leven’ komt met illustraties, motion graphics of in 3d. Het wordt een visual story, afgestemd op je publiek en het channel waarop je gaat broadcasten

Voorbeeld Explanimation

Een animatie waarin complexe informatie wordt vertaald naar geanimeerde tekeningen noemen we een explanimation. Bekijk hieronder een voorbeeld van explanimation waarin we bepaalde woonvormen voor mensen die niet altijd zelfstandig kunnen wonen, hebben laten zien. De mensen waar het om ging wilden niet in beeld. Juist om die heeft deze klant een animatie film laten maken.

Voorbeeld van explanimation

Hollywood in je mail