diensten

over ons

Online Academy Roes

Het Chinese teken voor crisis heeft twee betekenissen: bedreiging en kans. De eerste betekenis voel ik, want ik ken steeds meer mensen die door het Corona virus zijn besmet. Maar ik laat me er niet door lamleggen. Want als ik nu angstig ga afwachten tot Corona ons land achter zich laat, word ik somber met de kans dat niks meer doe, behalve failliet gaan. Ik kies voor de tweede betekenis: kans. En ik kom in actie.

Ik zoek contact met mijn opdrachtgevers, denk met ze mee en ontwikkel ideeën. Op die manier blijf ik positief en in contact met ze, ook al werk ik thuis. En het werkt. Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik in een roes na de lancering van een Online Academy. Mijn opdrachtgever was een opleidingsinstituut waar door de Corona crisis de lokalen leeg bleven. Ze speelden daar al langer met het idee om online ‘wat te gaan doen’, maar na een brainstorm was het concreet: een Online Academy om hun klanten te blijven bedienen.

Ze wilden binnen een week ‘live’ gaan met een reeks video’s. Een strakke deadline is mij niet vreemd, maar door de crisis was het onverantwoord om bij elkaar te komen om te filmen. Dat was wel nieuw. Het werd improviseren onder hoge tijdsdruk. We stuurden instructies hoe te filmen naar een opleider die thuis werkte. Zij maakte de opnames met een smartphone voorzien van een goede camera, ingesteld op 4K resolutie. Uit het toegestuurde materiaal stelden wij een edit samen, deden audiobewerking en kleurcorrectie. We ontwikkelden een beeldmerk voor de Online Academy en maakten een ‘leader’ voor de video’s.

Het was een week lang volle bak, maar wat een goed gevoel als je er samen voor gaat. En wat fijn als er dan 400 deelnemers inloggen voor de lancering van de Online Academy! Dat verklaart mijn roes en mijn wens voor iedereen: #CreëerSamenKansen.

Deze column is gepubliceerd in net maandblad Meetings – editie 3 2020 en op het Meetings platform

Ontvang gratis tips