diensten

over ons

Video Marketing

bedrijven die videomarketing inzetten groeien snel

10 redenen om videomarketing serieus te nemen.

  • In 2018 zal 79% van het internetverkeer uit video bestaan – Cisco.
  • Door het toevoegen van video op je website neemt de kans op een plek op de eerste pagina tussen de zoekresultaten op Google met 50% toe – Forrester.
  • Video op een landingspagina zorgt voor 80% of meer kans op conversie – VidYard.
  • Door het toevoegen van video aan je social media mix neemt de kans op interactiviteit en het delen van je post met 10 keer toe – Content Marketing Institute.
  • 52% van de marketing professionals wereldwijd verkiezen video als het meest winstgevende type content – Adobe.
  • 70% van de business to business marketeers wereldwijd geeft aan dat video marketing voor de hoogste conversie zorgt – Demand Metric.
  • 46% van de kijkers ondernemen actie na het zien van een video – VidYard.
  • Bedrijven die gebruik maken van video marketing groeien elk jaar zo’n 49% sneller dan bedrijven die geen online video inzetten – Aberdeen.
  • Organisch zoekverkeer neemt gemiddeld 157% toe door het gebruik van online video – Brightcove.
  • 81% van de bedrijven die starten met video marketing zien een toename in verkoopcijfers – Wyzowl.

doelstellingen

De conclusie van al deze onderzoekcijfers is: videomarketing is ‘hot and happening’. Met als gevolg dat het video-aanbod snel groeit en je concurrentie misschien wel op dit moment met video bezig is. Het is zaak om goed na te denken over je doelstellingen als je video gaat inzetten voor je marketing. Wie wil je bereiken? Socio-demografisch, maar ook psycho-grafisch. Waar ligt jouw publiek wakker van? Welke oplossing bied je voor hun probleem? Op welk moment wil je ze bereiken?

strategie – channels

We komen samen met jou als opdrachtgever tot de antwoorden op deze vragen.
Op basis daarvan ontwikkelen we een videomarketing strategie en kiezen we de channels om jouw video’s te broadcasten. Daar maken we contact met je publiek en houden rekening met de instellingen van dat channel. Bijvoorbeeld: Facebook speelt video’s automatisch en zonder geluid af als de video 25% in beeld is. YouTube beloont video’s met een grote ‘watch time’: hoe langer je video in totaal wordt bekeken, hoe hoger je video wordt geplaatst in de zoekresultaten. De keuze van het channel bepaalt mede hoe je video-content eruit ziet.

strategie – moment van broadcasten

Het moment van broadcasten is ook van invloed op de video-content. Is jouw publiek onderweg, zijn ze druk op het werk of zitten ze thuis ontspannen op de bank? Dat is van invloed op hun mind-set en het apparaat waarop ze kijken. Bijvoorbeeld: onderweg zal jouw publiek de video waarschijnlijk op een mobiel bekijken. En op een mobiel heeft een verticale video 300% meer impact dan een horizontale video. Bovendien wordt 85% van de online video’s automatisch zonder geluid afgespeeld. Dat zijn dwingende cijfers, waarmee we rekening houden bij het maken van een videomarketing strategie.

versterkende content

We zijn sterk in het creëren van aanvullende content rond een video of animatie. Bijvoorbeeld: foto’s van ‘the making of’ op Instagram. Tweets over de opnames. Posts op LinkedIn en Facebook. E-mailing als de video live gaat. Content gericht op het betrekken van jouw publiek. Ze moeten willen kijken, informatie aanvragen, zaken met je willen doen. Dan heeft videomarketing effect.

meten is weten.

Is de doorklikratio van je video’s hoog genoeg? Scoort je animatie op conversie? In videomarketing worden de resultaten vaak onvoldoende gemeten, terwijl dat juist waardevolle informatie kan opleveren. Op basis van de resultaten kun je besluiten om je strategie aan te passen of juist de inzet van video te verhogen. Wij helpen je met het meten van de resultaten.